Онлайн букмейкъри за България


След приемането на новия Закон за хазарта през 2012г. букмейкърите могат да предлагат залагания по интернет в България единствено след получен лиценз от Държавната комисия по хазарта. Към момента пет са сайтовете, приемащи спортни залози в съответствие с българското законодателство - bet365, betfair, bwin, Efbet, Национална лотария и Winbet. Всички останали попадат в т.н. "черен списък" на ДКХ и достъпът до тях се блокира от интернет доставчиците, каквато е една от разпоредбите на закона.

Независимо от това български потребители продължават да се приемат и да залагат в стотици онлайн букмейкъри, като достъпът до тях на практика е безпроблемен чрез използване на алтернативни адреси (така наречените "мирър домейни", осигурявани от самите оператори) и използване на VPN услуги като Zenmate, TunnelBear и много други. Най-често до услугите им прибягват "професионалните" играчи, залагащи по-сериозни суми и често ограничавани от масовите букмейкъри, "арбитражорите" и "ловците" на бонуси.

Защо да залагаме в лицензирани в България букмейкъри? На първо място, 15% от печалбата на оператора влиза в българската хазна, вместо в бюджета на други държави като Малта, Гибралтар и остров Ман. Сигурността за играчите е по-голяма и процедурата по жалби за евентуално некоректно отношение е по-лесна и достъпна пред ДКХ, вместо пред органи на чужди и често екзотични юрисдикции. Печалбите на играчите от хазарт в България не се облагат с данък и не се декларират, но в случай на нужда без притеснение могат да бъдат представени на държавните органи, когато източник е лицензиран хазартен оператор.

-